Een lange autorit met kinderen: de handigste tips

Een lange autorit met kinderen: de handigste tips

Zie je daar ook al zo tegen op, tegen die lange autorit naar je vakantiebestemming? Met jou, ook heel veel andere ouders. Als fulltime reisgezin, rijden we met onze kinderen regelmatig lange afstanden. Onze tips en het leukste speelgoed voor onderweg op een rij!

Laat je kinderen vóór een lange autorit, altijd nog naar de wc gaan

Deze tip heeft weinig toelichting nodig. Er is niets zo irritant dan als je de straat uit rijdt, er al een kind op de achterbank roept ‘ik moet plassen!’ 

Doet je kind nog dutjes: vertrek dan vlak voor slaaptijd

Doet je kind nog dutjes overdag? Dan kun je overwegen om te vertrekken voordat je kindje moe wordt. Met een beetje geluk slaapt je kind ook nog eens extra lang en heb je al flink wat kilometers achter de rug. Heel handig tijdens een lange autorit. 

Zorg voor wat lekkers te snacken onderweg

Nu stoppen wij met onze camper natuurlijk heel makkelijk om even wat uit de koelkast te pakken. Maar als we echt een lange autorit voor de boeg hebben, zorgen we altijd voor genoeg eten en drinken in de cabine. Rauwkost of gesneden fruit in bakjes, hapt altijd zo lekker weg. Gedroogde abrikozen of rozijntjes, ook een groot succes bij onze kinderen. Verder geen geknoei met drinken bij ons. Wij zijn groot fan van de Mepal drinkflessen.
Word je kind snel wagenziek? Op de website van thuisarts vind je veel tips wat je aan reisziekte kunt doen.

Spelletjes en liedjes

Hoe simpel dan ook, maar ‘ik zie, ik zie’ en ‘rode auto’s tellen’ spelletjes, zorgt er voor dat je zo weer kilometers verder bent. Altijd een succes bij kinderen. Ook zorgt liedjes zingen, kindermuziek of een leuke podcast voor een leuke afwisseling tijdens een lange autorit. 

Maak voldoende pauzes

Stop regelmatig voor een pauze, bij voorkeur op een plek waar de kinderen even lekker kunnen rennen en spelen. Tijdens een lange autorit is het toch fijn dat ze hun energie kwijt kunnen! Ja, de rit duurt langer door extra pauzes. Maar uiteindelijk heb je vast liever een gezellige, maar langere autorit dan kinderen die stuiteren op de achterbank door de energie die ze niet kwijt kunnen.

Het leukste speelgoed voor tijdens een lange autorit

Al die spelletjes zijn leuk, maar het is ook heel fijn als de kinderen zich zelf kunnen vermaken. Hieronder ons favoriete speelgoed voor onderweg:

Tip: geef ze iets nieuws vlak voor vertrek of juist pas onderweg!

Magibook

Het Magibook van Vtech staat bij ons met stip op nummer 1. Urenlang speelplezier hebben onze meiden hiermee en het is nog leerzaam ook. We zijn er zelfs zo blij mee dat we een tweede hebben gekocht, samen met nog heel wat leuke boekjes voor erbij. Nu hoeven we geen wekkertjes meer te zetten om te wisselen. Heel handig omdat we regelmatig lange afstanden rijden.

Koptelefoon

Ook van de aanschaf van deze fijne kinder koptelefoon hebben we absoluut geen spijt. Een leuk luisterboek van bijvoorbeeld Puk van de Petteflet of de Gorgels doet het altijd goed tijdens een lange autorit.

Jaq Jaq Bird krijtboekje

Ideale herbruikbare kleurboekjes. Zowel voor thuis als voor een lange autorit. Geen gekreukelde blaadjes meer op een onhandig tekenbord! De buttersticks kleuren heel fijn en je kunt de boekjes super makkelijk schoonmaken met een vochtig doekje. Ook eventuele vlekken op kleding was je er makkelijk uit.

Stickerboek

Ga voor vertrek zeker even langs de Action voor wat stickerboeken. Stickers doen het altijd goed en voordat je het weet ben je weer een uur verder.

Waterkleurboek

Wil je liever niet dat je kinderen met potloden of viltstiften aan de slag gaan? Dan is dit waterkleurboek ideaal!

Magneetboek

Ook een groot succes bij onze kinderen is het magneetboek van Janod. Super leuk speelplezier voor een lange autorit.  

Raamstickers

Het is dat onze kinderen niet direct naast een raam zitten. Anders waren ook deze raamstickers gegarandeerd een succes!

Autobingo

Een leuk spel om een lange autorit te doorbreken.

Gooi tijdens een lange autorit met kinderen je schermtijd regels overboord

Maak het jezelf niet te moeilijk! Op een gegeven moment is het gewoon klaar, voor zowel je kind als voor jezelf. En als je dan nog steeds niet op plaats van bestemming bent, geef ze lekker een tablet met hun favoriete filmpje!

Misschien ga je wel met je gezin op reis en wil je meer weten over veilig reizen met kinderen? Ook hebben we de handigste tips om te wandelen met kinderen voor je op een rij gezet. 

Mocht je nu na het lezen van dit artikel informatie missen of ergens (nog) uitgebreider over willen lezen? Stuur ons gerust een mail of een bericht via social media! We willen graag waardevolle informatie geven en passen het artikel met alle plezier aan.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je ons. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Family Everywhere

Wij zijn Pascal, Eefke, Nienke (4) en Karlijn (3). Sinds 2021 wonen en reizen wij in onze omgebouwde brandweerwagen. Het eerste jaar trokken we rond in Europa. En van juli 2022 tot november 2023 gaan wij de mooiste plekjes van Noord-Amerika verkennen. Op deze website vind je al onze tips over het reizen met kinderen, over het bouwen van onze truck en alle informatie over de mooiste plekjes van de wereld.

Misschien ook interessant?
Het ideale reistempo tijdens een (lange) camperreis met kinderen
Tips voor een onvergetelijke camperreis met kinderen
De handigste tips voor wandelen met kinderen.

Misschien ook interessant?

Het ideale reistempo tijdens een (lange) camperreis met kinderen.
camper kopen voor je gezin
De handigste tips voor wandelen met kinderen