Het ideale reistempo tijdens een (lange) camperreis met kinderen

Het ideale reistempo tijdens een (lange) camperreis met kinderen

Het ideale reistempo tijdens een (lange) camperreis met kinderen? Dat is er simpelweg niet. Logisch ook want iedereen is anders en iedere dag is anders. Ergens zul je een middenweg moeten vinden en daarbij zullen compromissen moeten worden gemaakt. Sinds 2021 reizen en wonen wij als jong gezin in een camper en graag delen we je onze ervaring!

Hoe vaak verplaats je van plek tijdens een camperreis met kinderen?

Wij best wel vaak eigenlijk. Vanaf april 2021 reizen en wonen wij fulltime in onze camper. Wij verplaatsen ons tussen de één en vijf dagen, waarbij het gemiddelde eerder twee dan vijf dagen zal zijn. Een hoog of laag reistempo is natuurlijk heel persoonlijk. De ene plek is ook leuker en interessanter om langer te blijven dan de ander. Daarnaast kan het ene kind prima met snelle veranderingen omgaan, terwijl het voor een ander kind beter is om langer op eenzelfde plek te blijven.
Zelf denken we er eigenlijk niet zo veel meer over na. We laten we het los en kijken hoe het loopt. Is het mooi weer en staan we op een prachtige wildkampeerplek, blijven we zo een paar dagen hangen. Is het minder weer of vinden we geen mooie plek, dan is ons reistempo hoger en maken we meer kilometers met onze camper.

Hoelang zijn je kinderen tevreden tijdens een lange autorit?

Ook dit zal het reistempo van je camperreis met kinderen bepalen. Hoelang je kind tevreden is hangt af van de leeftijd van je kind, maar natuurlijk ook aan je kind zelf. Kan hij of zij zich goed vermaken tijdens een lange autorit? Ook zal de zitplaats van je kind invloed hebben. In onze camper zitten de kinderen voor in de cabine, ze hebben volledig zicht op de weg en kunnen heerlijk naar buiten kijken. In een camper waarbij je kind in het woongedeelte aan een tafel zit, kan hij of zij weer makkelijker kleuren, puzzelen of een spelletje doen. Aan iedere situatie zitten voor en nadelen en kan je reistempo beïnvloeden.

Als wij ons verplaatsen proberen wij niet langer dan 2 tot 3 uur te rijden. Een afstand waarbij onze kinderen, die langere autoritten gewend zijn, normaal gesproken zich goed kunnen amuseren. Zeker rijden we ook wel eens langere afstanden, waarbij het een iets grotere uitdaging is om de meiden tevreden te houden.

Werk en onderwijs heeft invloed op je reistempo tijdens een camperreis met kinderen

Werk je tijdens je reis, heb je vakantie of heb je een sabbatical opgenomen? Het zal je reistempo enorm bepalen. Het eerste jaar werkten wij beide niet en hadden we echt nog een vakantietempo. Langzaamaan nam ons tempo af en nu we ook druk bezig zijn met het opbouwen van een locatie onafhankelijk inkomen, zijn er ook dagen dat de één werkt en de andere met de kinderen bezig is.
Maak je met je gezin een camperreis voor een langere tijd? Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen ben je wellicht ook met onderwijs bezig.

Wat is je budget?

Zeker in deze tijd met bizarre brandstofprijzen zal deze factor meespelen. Wil je verschillende omgevingen en/of landen verkennen dan zal je meer moeten rijden en zul je dit ook merken in je portemonnee. Of kies je liever voor super slow-traveling? Dan verken je voor langere tijd de omgeving om je heen, waardoor je minder kilometers maakt.

Volg je kind en jezelf

Er is dus geen ideaal reistempo voor een camperreis met kinderen. Je tempo is van zoveel factoren afhankelijk en zal in de ene periode hoger zijn dan in de andere. Belangrijk is dat je hele gezin zich fijn voelt in het tempo, waar uiteraard hier en daar compromissen in moeten worden gemaakt.

Mocht je nu na het lezen van dit artikel informatie missen of ergens (nog) uitgebreider over willen lezen? Stuur ons gerust een mail of een bericht via social media! We willen graag waardevolle informatie geven en passen het artikel met alle plezier aan.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je ons. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Family Everywhere

Wij zijn Pascal, Eefke, Nienke (4) en Karlijn (3). Sinds 2021 wonen en reizen wij in onze omgebouwde brandweerwagen. Het eerste jaar trokken we rond in Europa. En van juli 2022 tot november 2023 gaan wij de mooiste plekjes van Noord-Amerika verkennen. Op deze website vind je al onze tips over het reizen met kinderen, over het bouwen van onze truck en alle informatie over de mooiste plekjes van de wereld.

Misschien ook interessant?
Een camper kopen voor je gezin.
Een (lange) camperreis met kinderen - wat neem je mee.
Tips voor een onvergetelijke camperreis met kinderen

Misschien ook interessant?

Een camper kopen voor je gezin
Een (lange) camperreis met kinderen - wat neem je mee
Tips voor een onvergetelijke camperreis met kinderen.