De leukste bezienswaardigheden van New Brunswick

De leukste bezienswaardigheden van New Brunswick

Wie naar New Brunswick komt, moet hoe dan ook de Hopewell Rocks bezoeken. In onze ogen écht het hoogtepunt van de provincie. Maar ook langs de Bay of Fundy zijn er verschillende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, zoals de Reversing falls en St. Martin Caves. De getijdenverschillen, tot wel 16 meter, zijn hier indrukwekkend om te zien. Ook is de Bay of Fundy een ideale plek om een walvissenexcursie te doen. Lees hier onder alle tips over de tofste bezienswaardigheden in New Brunswick.

Leuke weetjes over New Brunswick!
  • Heeft 776.827 inwoners (2019)
  • Heeft de langste overdekte brug ter wereld van (390 meter)
  • New Brunswick is Canada’s enige officiële tweetalige (Engels en Frans) provincie
  • De Bay of Fundy kent de hoogste getijden ter wereld, tot wel16 m
  • In de Bay of Fundy zijn er in de zomer tot 12 verschillende walvissen te spotten
  • De warmste zout water stranden in Canada liggen in New Brunswick
  • New Brunswick staat bekend om zijn zoete aardappelen. 

Hopewell Rocks Provincial Park: New Brunswick’s hoogtepunt

Het Hopewell Rocks Provincial Park is een populaire bezienswaardigheid. Niet gek ook, want het is enorm interessant om het effect van de hoogste getijdenverschillen ter wereld te zien. Via een bospaadje kom je bij een uitkijkplatform, waarna je met een paar trappen omlaag op de bodem van de oceaan staat. Bij eb tenminste, bij vloed staan namelijk, de door de natuur ontstane, rotsformaties deels onder water. Als het water hoog staat kun je de omgeving ook met een kayak verkennen.

Check vooraf wanneer het eb en vloed is om je dag goed te plannen. Wij raden je aan om er rondom de hoogste tij te zijn. Je ziet dan in een uur of twee à drie het water al zo ver zakken dat je het strand en de rotsformaties kunt gaan verkennen.

Je entree is 2 dagen geldig, zodat je hoe dan ook eb en vloed kunt zien. Er is een leuke speeltuin voor de kinderen en ook het informatiecentrum is interessant om even door heen te lopen.

Alle hoogtepunten langs de Bay of Fundy in New Brunswick 

De meeste bezienswaardigheden in New Brunswick vind je langs de Bay of Fundy. Naast de Hopewell Rocks kun je nog op tal andere plaatsen de indrukkende getijdenverschillen zien. Ook walvissen spotten kun je vanaf hier heel goed. 

Alma

Komend vanuit Hopewell Rocks is je eerste stop in Alma. In de haven van Alma kun je het water zover zien zakken dat de boten in de modder staan. Eet hier ook lekker een Lobster rol, heerlijk! 

Alma

Fundy National Park

Dan kom je door het Fundy National Park. Wij stopten er niet, omdat we de leukste wandelingen te lang lopen vonden voor onze kleine kinderen. Het strand en de getijdenverschillen kun je daarnaast ook heel goed op andere plekken zien. 

Fundy Trail Parkway

Neem wel de Fundy Trail Parkway richting St. Martin. Wij betaalden 11 dollar per volwassene, onze kinderen waren nog gratis. De route slingert langs de kust met mooie vergezichten en evenveel stopplekken waar je kunt picknicken. 

St. Martin Sea Caves

De Fundy Trail Parkway komt uit in St Martin, met zijn gelijknamige grotten, de St. Martin Sea Caves. Deze grotten lopen bij vloed onder water en zijn erg leuk om even naar toe te gaan. Reis je met een camper? Vele reizigers, net als wij, overnachten hier met hun camper.

Reversing falls

Rijd dan naar Saint John, waar je de indrukkende Reversing falls kunt aanschouwen. Absoluut een hoogtepunt in je reis door New Brunswick. De Reversing falls is een uniek fenomeen dat ontstaat door de botsing van het water in de Bay of Fundy en de Saint John River. Bij eb mondt de rivier uit in de baai, wat stroomversnellingen en draaikolken veroorzaakt. Als de getijden stijgen, vertraagt de stroming van de rivier, dan stop het water voor een korte periode en keert de stroming van de rivier om. Er ontstaan opnieuw stroomversnellingen met een piek bij vloed. De getijdencyclus van 8.5 meter duurt ongeveer 12,5 uur. Check vooraf wanneer het eb en vloed is. De beste tijd om te komen is op het hoogte of dieptepunt van een tij (dan is de stroming het snelst) tot na het keren van de stroming, totaal ongeveer 3 tot 4 uur. Zo kun je zien hoe snel het water stroomt, zien hoe dit verzwakt, het water stil komt te staan en vervolgens omdraait. 

Lepreau falls

Als het op je route ligt, een mooie stop. Een kort wandelpad voert naar de brede, 8 meter hoge waterval.  

Walvissenexcursie

Wil je walvissen zien? Dan is de Bay of Fundy daar een hele geschikte plek voor. In de zomermaanden zijn er tot 12 soorten walvissen te vinden. Er is veel voedsel voor de walvissen als gevolg van de krachtige getijden van de Fundy. De Finback Whales (vinvissen), Minke Whales (dwergvinvissen) en Harbour Porpoises (bruinvissen) zijn de eersten die in het late voorjaar arriveren vanuit hun zuidelijke migratiegebieden. De Humpback Whales (bultruggen) en White-sided Dolphins keren terug in juni en tegen half juli zijn alle walvissen, inclusief de zeldzame North Atlantic Right Whale, teruggekeerd en blijven gewoonlijk tot de herfst in de baai van Fundy. Het ideale walvissenseizoen in de Bay of Fundy is dan ook van juni tot en met oktober, waarvan augustus de beste maand is.

Ben je op zoek naar een kindvriendelijke walvisexcursie. Kies dan voor Jolly Breeze. Zeker wanneer je met kleinere kinderen reist, die nog niet zo lang kunnen stilzitten, is een groter schip fijner. Waar Jolly Breeze in uitblinkt, is hun entertainment voor de kinderen. Terwijl het wachten is tot de eerste walvissen gespot zijn, kunnen de kinderen kleuren, zich tot piraat verkleden en zich laten schminken. 

walvisexcursie new brunswick

Wat te zien in het oosten van New Brunswick

In het oosten worden de afstanden tussen leuke bezienswaardigheden groter. 

Hartland’s overdekte brug

De langste overdekte brug van de wereld vindt je in Hartland. De brug is 390 meter lang. 

Kings Landing Historical Settlement

Reis terug in de tijd! In Kings Landing kun je onder andere een gigantische water-aangedreven zaag scheepsbouwhout zien produceren. Ook lopen er gekostumeerde personen, die echte mensen uit het verleden van New Brunswick uitbeelden. Je kunt ze dan bezig zien met hun ‘dagelijkse leven’.

Ziplinen in het Mactaquac Provincial Park

Heb je iets oudere kinderen en zin in wat avontuur? Ga dan ziplinen in het Mactaquac Provincial Park

Waar overnachten?

Hotel    HOTEL:  Big Axe Bed & Breakfast

Camping    CAMPING:  Mactaquac Provincial Park

Alle bezienswaardigheden in het westen van New Brunswick

Afhankelijk van je route kun je ook nog een van de volgende bezienswaardigheden toevoegen aan je reis. 

Parlee beach

Het ondiepe water bij Parlee beach loopt door in de oceaan. Als het tij zich terugtrekt, blijven er warme poelen over, perfect voor kinderen. Reis je met een camper? Dan kun je op de camping van Parlee Beach Provincial Park overnachten. Het schijnt een populaire camping te zijn, dus wel vooraf boeken. 

La dunes de Bouctouche

Verken de duinen van Bouctouche. Er is een Eco-Centre en een uitkijktoren aan het begin van de duinen. Langs de duinen ligt ook een mooi strand, om nog een duik in de zee te nemen na het wandelen.  

Kouchibouguac National Park

In het Kouchibouguac National Park vind je barrière-eilanden, zandduinen, lagunes, zoute moerassen en bossen, dit maakt het een mooie leefomgeving voor zeevogels en zeehonden. Je kunt er fietsen en wandelen. Er zijn tal wandelingen door het park uitgezet die ook geschikt zijn voor kinderen, bijvoorbeeld Kellys Beach Boardwalk en de Salt Marsh Trail 

Als je een rondreis in New Brunswick gaat maken, dan wil je misschien ook wel Nova Scotia of Prince Edward Island gaan verkennen? 

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je ons. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Family Everywhere

Wij zijn Pascal, Eefke, Nienke (4) en Karlijn (3). Sinds 2021 wonen en reizen wij in onze omgebouwde brandweerwagen. Het eerste jaar trokken we rond in Europa. En van juli 2022 tot november 2023 gaan wij de mooiste plekjes van Noord-Amerika verkennen. Op deze website vind je al onze tips over het reizen met kinderen, over het bouwen van onze truck en alle informatie over de mooiste plekjes van de wereld.

Misschien ook interessant?
Veilig reizen met kinderen - van EHBO tot telefonische bereikbaarheid.
De leukste dingen om te doen op Prince Edward Island

Misschien ook interessant?

Nova Scotia de mooiste bezienswaardigheden.
De leukste dingen om te doen op Prince Edward Island